Covid-19 revalidatie

Wat kan een fysiotherapeut voor je betekenen?

Het is aan te raden om na een ziekenhuisopname zo snel mogelijk te starten met fysiotherapie. Ook als jij niet in het ziekenhuis hebt gelegen terwijl je wel ziek was, kan begeleiding door een fysiotherapeut nodig zijn, omdat jij langdurig inactief bent geweest en klachten als benauwdheid, kortademigheid, of conditie- en krachtverlies ervaart. 

Als je na een COVID-19 klachten houdt bij het bewegen en het uitvoeren van activiteiten kun je bij de fysiotherapeut terecht voor hulp, advies en begeleiding. Heb je in het ziekenhuis gelegen? Dan neemt de fysiotherapeut in de weken na ontslag uit het ziekenhuis contact met je op om te bespreken hoe het met je gaat en of je last hebt van restklachten. Als je thuis hersteld bent van COVID-19 neem je, contact met ons op. Bijvoorbeeld als je klachten hebt op het gebied van vermoeidheid, benauwdheid, energie, kracht of uithoudingsvermogen. 

Veiligheid voorop

Om (her)besmetting uit te sluiten, staat veiligheid voorop bij de behandeling. Onze gespecialiseerde longfysiotherapeut behandelt de klachten en beperkingen waarmee je na een COVID-19 besmetting te maken kunt krijgen. Hij of zij helpt je om inzicht te krijgen in deze klachten en adviseert en begeleidt bij het verantwoord opbouwen van dagelijkse activiteiten. Hierbij zijn energieverdeling en het risico op overbelasting belangrijke aandachtspunten.

Covid Zorgplan

Na de intake wordt de fysiotherapeutische zorgbehoefte in kaart gebracht. Samen met u maken we dan een zogenaamd Covid Zorgplan. In veel gevallen is er meer aan de hand dan een verslechterde longfunctie.

We kijken verder

De fysiotherapeut zorgt er op deze manier voor dat je op een verantwoorde manier werkt aan je herstel. De fysiotherapeut kijkt ook hoe het verder met je gaat. Heb je problemen op emotioneel vlak, verloopt het herstel goed en eet je (gezond) genoeg? Verdeel je je energie goed op de dag? Daarom werken we met de multidisciplinaire Covid-19 zorgroute. Zonodig overleggen we met de huisarts voor eventueel benodigde andere onderzoeken.

Gespecialiseerd longfysiotherapeut met Covid aantekening

De eerste afspraak, de intake, wordt uitgevoerd door een gespecialiseerd longfysiotherapeut van Fysiotherapie Groene Hart. Deze longfysiotherapeut heeft naast de specialisatie nog een speciale verdieping Corona gevolgd. 

Vertrouwen geven

De gespecialiseerde longfysiotherapie van Fysiotherapie Groene Hart helpt met optimaal herstellen. “Het belangrijkste wat wij als fysiotherapeuten doen is mensen weer het vertrouwen geven in hun lichaam.”

Onze Covid therapeuten zijn: Margôt, Karin, Inge en Marjan Kik

Fysiotherapie Groene Hart
Fysiotherapie in Boskoop, Waddinxveen, Zevenhuizen of Gouda nodig? Fysiotherapie Groene Hart is de beste keuze. 

Wij bieden fysiotherapie, manuele therapie, oedeemtherapie, kinderfysiotherapie, handtherapie, fysiotherapie bij sportklachten, medical taping, claudicatio, COPD/Covid  therapie, revalidatie bij oncologische klachten, Gecombineerde leefstijl interventie, medische training bent u ook bij ons aan het goed adres.
Bel voor een afspraak: 0182 - 61 00 63

Aanmelding nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste gezondheidsnieuws en nieuws van onze praktijk? Meld u dan hier aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief van Fysiotherapie Groene Hart.

Vestigingen

Locatie de Boemerang
Limaweg 55 C, 2743 CC  Waddinxveen

Locatie de Iep
Ieplaan 35, 2742 ZG  Waddinxveen

Locatie Boskoop
GESLOTEN! (Zijde 25, 2771 EJ  Boskoop)

Locatie Zevenhuizen
Dorpsstraat 154 en 154A, 2761 AJ  Zevenhuizen

Kinderfysiotherapie Gouda
Willem en Marialaan 1, 2805 AR  Gouda