LAG leestijl voor kinderen

IStock 025885857 heupelende kinderen

LAG is Lekker en Actief en Gezond

Het is een cursus voor kinderen gericht op het verbeteren van de leefstijl. Bijvoorbeeld het verbeteren van de conditie en/of het gewicht. Een slechte conditie of overgewicht kan ervoor zorgen dat je, je niet lekker voelt in je lichaam. Je snel moe bent en misschien wel geplaagd wordt.  Soms willen ouders maar al te graag het eet- en beweegpatroon van hun kind veranderen, wij kunnen u hierbij ondersteunen. In dit programma wordt spelenderwijs een gezonde en actieve leefstijl aangeboden. Het is gericht op de kinderen en hun ouders. Wij geven handreikingen om vanuit een positieve insteek zelf en je kind(eren), een gezonde leefstijl eigen te maken.

Hoe 

De kinderen krijgen een jaar beweeglessen (schoolseizoen) waarin voedingseducatie en gedrag wordt geïntegreerd. Er zijn ouderbijeenkomsten, alleen voor de ouders en bijeenkomsten gezamenlijk met hun kinderen. In deze 8 bijeenkomsten krijgt u informatie aangeboden over voeding, beweging en gedrag bijvoorbeeld om inzicht te krijgen hoe gewenst gedrag gestimuleerd kan worden Ze gaan  vier keer samen met hun kind aan de slag tijdens de sportlessen en vier keer een uur alleen met de ouders.

Gezond eten

Voor wie, door wie

Voor kinderen met overgewicht die zich fitter willen voelen en hun ouders die lekker actief en gezond willen leven.  De lessen worden gegeven door GabriŃ‘lle Frijns, diëtist  en Renate Goedraad en Margôt van Kampen kinderfysiotherapeuten.

Wanneer en waar

De cursus start in september 2023.
Adres: Ieplaan 35 te Waddinxveen.
Donderdag: 16:10- 17:00 uur, 8 t/m 12 jaar

Kosten

Lekker Actief en Gezond wordt met name betaald door uw zorgverzekeraar. Er wordt van u een eigen bijdrage gevraagd van €50,–.
Alle lessen en materialen voor de kinderen en de ouders zijn hierbij inbegrepen.

Inschrijfformulier (klik HIER)


Onze leefstijlcoaches bij kinderen: Margôt en Renate 

Fysiotherapie Groene Hart
Fysiotherapie in Boskoop, Waddinxveen, Zevenhuizen of Gouda nodig? Fysiotherapie Groene Hart is de beste keuze. 

Wij bieden fysiotherapie, manuele therapie, oedeemtherapie, kinderfysiotherapie, handtherapie, fysiotherapie bij sportklachten, medical taping, claudicatio, COPD/Covid  therapie, revalidatie bij oncologische klachten, Gecombineerde leefstijl interventie, medische training bent u ook bij ons aan het goed adres.
Bel voor een afspraak: 0182 - 61 00 63

Aanmelding nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste gezondheidsnieuws en nieuws van onze praktijk? Meld u dan hier aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief van Fysiotherapie Groene Hart.

Vestigingen

Locatie de Boemerang
Limaweg 55 C, 2743 CC  Waddinxveen

Locatie de Iep
Ieplaan 35, 2742 ZG  Waddinxveen

Locatie Boskoop
GESLOTEN! (Zijde 25, 2771 EJ  Boskoop)

Locatie Zevenhuizen
Dorpsstraat 154 en 154A, 2761 AJ  Zevenhuizen

Kinderfysiotherapie Gouda
Willem en Marialaan 1, 2805 AR  Gouda