Wat is Slimmer Gecombineerde leefstijl ?

Mijnpositievegezondheid

Slimmer gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) is een programma voor mensen met overgewicht of obesitas. Een GLI helpt mensen bij een gedragsverandering. Het is voor mensen met overgewicht of obesitas belangrijk om een gezonde leefstijl te bereiken en vooral te behouden. De GLI bestaat uit gezond bewegen, gezonde voeding en gezonde eetgewoontes. Zo ga je het eerste halfjaar groepsgewijs 1 uur per week bewegen en leer je het verschil tussen cardio training, krachttraining en Functional fitness.  Er wordt een persoonlijk beweegplan opgesteld en daarnaast is er intensieve begeleiding van diëtistes Gabrielle Frijns en Patricia Vermeulen. Zij inventariseren de eetgewoontes en stellen samen met u een voedingsplan op. Bij de herhaalconsulten wordt het voedingsplan zo nodig bijgesteld.

De GLI wordt vergoed uit de basisverzekering, zonder aanspraak op het eigen risico. Fysiotherapie Groene Hart heeft met alle zorgverzekeraars een contract.

Wanneer  mag je deelnemen aan de Gecombineerde leefstijl?

Ben je gemotiveerd om je leefstijl duurzaam te veranderen en je voldoet aan onderstaande criteria dan ben je welkom om met verwijzing van de huisarts deel te nemen aan het programma:

  • Bij 18 jaar of ouder
  • BMI tussen 25 en 30 i.c.m. een grote buikomvang: >88 cm (vrouwen) >102 cm (mannen)
Appel meetlint
  • BMI tussen 25 en 30 i.c.m. comorbiditeit: (verhoogd risico op) diabetes of cardiovasculaire aandoeningen, artrose of slaapapneu
  • BMI vanaf 30, ongeacht buikomvang, ongeacht co-morbiditeit
  • Voldoende gemotiveerd ter beoordeling van verwijzer en leefstijlcoach

Hoe verloopt de Gecombineerde leefstijl?

Het GLI SLIMMER programma duurt 2 jaar en bestaat uit een intensief voedings- en beweegprogramma van 6 maanden en een onderhoudsprogramma van 18 maanden. Het programma omvat individuele afspraken en groepsbijeenkomsten. Deelnemers kunnen middels een voucherboekje gebruik maken van een lokaal beweegaanbod en worden ondersteund door terugkommomenten. Onderwerpen die aan bod komen zijn voeding, beweging, slaap, stress & ontspanning. .

Klik hier voor de folder

Onze leefstijlcoaches zijn: Margôt, Robin en Björn.

Fysiotherapie Groene Hart
Fysiotherapie in Boskoop, Waddinxveen, Zevenhuizen of Gouda nodig? Fysiotherapie Groene Hart is de beste keuze. 

Wij bieden fysiotherapie, manuele therapie, oedeemtherapie, kinderfysiotherapie, handtherapie, fysiotherapie bij sportklachten, medical taping, claudicatio, COPD/Covid  therapie, revalidatie bij oncologische klachten, Gecombineerde leefstijl interventie, medische training bent u ook bij ons aan het goed adres.
Bel voor een afspraak: 0182 - 61 00 63

Aanmelding nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste gezondheidsnieuws en nieuws van onze praktijk? Meld u dan hier aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief van Fysiotherapie Groene Hart.

Vestigingen

Locatie de Boemerang
Limaweg 55 C, 2743 CC  Waddinxveen

Locatie de Iep
Ieplaan 35, 2742 ZG  Waddinxveen

Locatie Boskoop
Zijde 25, 2771 EJ  Boskoop

Locatie Zevenhuizen
Dorpsstraat 154 en 154A, 2761 AJ  Zevenhuizen

Kinderfysiotherapie Gouda
Willem en Marialaan 1, 2805 AR  Gouda