Wat is Slimmer Gecombineerde leefstijl ?

Mijnpositievegezondheid

Slimmer gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) is een programma voor mensen met overgewicht of obesitas. Een GLI helpt mensen bij een gedragsverandering. Het is voor mensen met overgewicht of obesitas belangrijk om een gezonde leefstijl te bereiken en vooral te behouden.

Hoe werkt het?

Je start altijd met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we wat je wil bereiken en kan je al je vragen stellen. Aan het eind van het gesprek besluiten we of de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) bij jou past. Als één van ons twijfelt aan je deelname, kan je van deelname afzien.

De verzekering vergoedt het intakegesprek volledig, zonder aanspraak op je eigen risico (soms geldt een uitzondering, zie kopje vergoeding).

Bewegen

De GLI bestaat uit gezond bewegen, gezonde voeding en gezonde eetgewoontes. Er wordt een persoonlijk beweegplan opgesteld. Fysiotherapie Groene Hart werkt met verschillende interactieve groepslessen. Deze groepslessen kennen verschillende thema’s.

Voeding

Daarnaast ontvang je na een intake met diëtiste Lieke Geluk
(diëtistenpraktijk inVorm) ook een voedingsplan. Bij een zogenaamd follow up consult wordt het voedingsplan zo nodig bijgesteld.

Vergoeding

De GLI wordt vergoed uit de basisverzekering, zonder aanspraak op het eigen risico. Er zijn enkele uitzonderingen, als
uw verzekeraar het programma niet inkoopt. Uw verzekeraar of uw huisarts kan u verder informeren.

Appel meetlint

Wanneer  mag je deelnemen aan de Gecombineerde leefstijl?

Ben je gemotiveerd om je leefstijl duurzaam te veranderen en je voldoet aan onderstaande criteria dan ben je welkom om met verwijzing van de huisarts deel te nemen aan het programma:

  • Bij 18 jaar of ouder
  • BMI tussen 25 en 30 i.c.m. een grote buikomvang: >88 cm (vrouwen) >102 cm (mannen)
  • BMI tussen 25 en 30 i.c.m. comorbiditeit: (verhoogd risico op) diabetes of cardiovasculaire aandoeningen, artrose of slaapapneu
  • BMI vanaf 30, ongeacht buikomvang, ongeacht co-morbiditeit
  • Voldoende gemotiveerd ter beoordeling van verwijzer en leefstijlcoach


Hoe verloopt de Gecombineerde leefstijl?

Het GLI SLIMMER programma duurt 2 jaar en bestaat uit een intensief voedings- en beweegprogramma van 6 maanden en een onderhoudsprogramma van 18 maanden. Het programma omvat individuele afspraken en groepsbijeenkomsten.

Deelnemers kunnen middels een voucherboekje gebruik maken van een lokaal beweegaanbod en worden ondersteund door terugkommomenten. Onderwerpen die aan bod komen zijn voeding, beweging, slaap, stress & ontspanning.

Klik hier voor de folder

Onze leefstijlcoaches zijn: Margôt, Robin en Björn.

Fysiotherapie Groene Hart
Fysiotherapie in Boskoop, Waddinxveen, Zevenhuizen of Gouda nodig? Fysiotherapie Groene Hart is de beste keuze. 

Wij bieden fysiotherapie, manuele therapie, oedeemtherapie, kinderfysiotherapie, handtherapie, fysiotherapie bij sportklachten, medical taping, claudicatio, COPD/Covid  therapie, revalidatie bij oncologische klachten, Gecombineerde leefstijl interventie, medische training bent u ook bij ons aan het goed adres.
Bel voor een afspraak: 0182 - 61 00 63

Aanmelding nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste gezondheidsnieuws en nieuws van onze praktijk? Meld u dan hier aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief van Fysiotherapie Groene Hart.

Vestigingen

Locatie de Boemerang
Limaweg 55 C, 2743 CC  Waddinxveen

Locatie de Iep
Ieplaan 35, 2742 ZG  Waddinxveen

Locatie Boskoop
GESLOTEN! (Zijde 25, 2771 EJ  Boskoop)

Locatie Zevenhuizen
Dorpsstraat 154 en 154A, 2761 AJ  Zevenhuizen

Kinderfysiotherapie Gouda
Willem en Marialaan 1, 2805 AR  Gouda