Laatste nieuws

Zorgverzekering 2024

Contracten zorgverzekeraars 2024

01-12-2023

Wij informeren u graag over de zorgverzekeraars waar wij als praktijk een contract mee hebben afgesloten voor 2024. 

Zorgverleners krijgen elk jaar van de verzekeringen contracten aangeboden. Hierin worden voorwaarden gesteld waar wij als praktijkhouders aan moeten voldoen om in aanmerking te komen voor een contract.

Kritisch gekeken

Fysiotherapie Groene Hart wil graag persoonlijke en passende behandeling en begeleiding kunnen bieden voor patiënten, maar door de regels en voorwaarden van sommige zorgverzekeraars komt dit ernstig in het gedrang. Dit betekent dat we ook voor 2024 weer kritisch hebben bekeken met welke zorgverzekeraars we wel of geen contract willen afsluiten.

Geen contracten

Het goede nieuws is dat er voor komend jaar weinig zal veranderen. Dat betekent dat we in 2024 met de volgende (kleinere) zorgverzekeraars geen contract zullen hebben:

  • ASR (daaronder valt ook DITZO)
  • ENO (daaronder valt Zorg Direct en Salland)
  • EUCARE (daaronder valt ook AEVITEA en Caresq)

Bent u verzekerd bij deze zorgverzekeraars, dan krijgt u een nota toegestuurd met ons praktijktarief. Afhankelijk van uw polis krijgt u dan tussen de 40 - 75% van de nota vergoed.

Wel contracten

Heeft u een aanvullende verzekering voor fysiotherapie bij alle andere zorgverzekeraars dan genoemd dan declareren we de behandelingen rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar. Op een hele enkele uitzondering na, krijgt u dan alle behandelingen volledig vergoed.

Overstappen kan de moeite waard zijn

In de maand december kunt u weer overstappen van zorgverzekeraar. Het is zeker de moeite waard om te onderzoeken welke zorgverzekeraar het beste bij u past. Mocht u toch een aantal behandelingen fysiotherapie per jaar vergoed willen krijgen, dan kunt u het beste overstappen naar een zorgverzekeraar waar wij een contract mee hebben afgesloten.

Zelf een potje apart houden voor fysiotherapie of andere medische kosten kan natuurlijk ook, dan is een aanvullende verzekering voor u niet noodzakelijk.

Vragen of hulp nodig?

Mocht u het toch nog ingewikkeld vinden, neem dan gerust contact op met de praktijk. Mail ons op info@fysiotherapiegroenehart.nl. Bellen kan natuurlijk ook: 0182-610063.

Fysiotherapie Groene Hart
Fysiotherapie in Boskoop, Waddinxveen, Zevenhuizen of Gouda nodig? Fysiotherapie Groene Hart is de beste keuze. 

Wij bieden fysiotherapie, manuele therapie, oedeemtherapie, kinderfysiotherapie, handtherapie, fysiotherapie bij sportklachten, medical taping, claudicatio, COPD/Covid  therapie, revalidatie bij oncologische klachten, Gecombineerde leefstijl interventie, medische training bent u ook bij ons aan het goed adres.
Bel voor een afspraak: 0182 - 61 00 63

Aanmelding nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste gezondheidsnieuws en nieuws van onze praktijk? Meld u dan hier aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief van Fysiotherapie Groene Hart.

Vestigingen

Locatie de Boemerang
Limaweg 55 C, 2743 CC  Waddinxveen

Locatie de Iep
Ieplaan 35, 2742 ZG  Waddinxveen

Locatie Boskoop
GESLOTEN! (Zijde 25, 2771 EJ  Boskoop)

Locatie Zevenhuizen
Dorpsstraat 154 en 154A, 2761 AJ  Zevenhuizen

Kinderfysiotherapie Gouda
Willem en Marialaan 1, 2805 AR  Gouda