Manuele therapie

Wanneer naar de manueel therapeut?

In het algemeen is manuele therapie geschikt voor klachten die, behalve met pijn, gepaard gaan met het slechter kunnen bewegen van een gewricht of een gewrichtsketen. De klachten die behandeld kunnen worden zijn vaak duidelijk en goed te omschrijven pijnklachten in rug, nek, schouder of heup, maar soms zijn het vage pijnen of tintelingen in armen, benen, borst of hoofd. Ook hoofdpijn, migraine, duizeligheid, slikklachten, pijn op de borst of tussen de ribben kunnen gevolg zijn van een blokkering.

Wat doet de manueel therapeut?

Manuele therapie is een onderzoek- en behandelmethode van de gewrichten van de nek, rug, armen en benen. Hierbij worden storingen in het bewegen gecorrigeerd. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: de functie van de gewrichten verbetert, de houding verbetert en het bewegen verloopt gemakkelijker. Soms kunnen klachten na de behandeling tijdelijk aanhouden of is er napijn in de zin van pijnlijke spieren of een beurs gevoel. Dit is geheel normaal en deze klachten verdwijnen dan ook vrij snel. 

Hoe verloopt een behandeling?

Na een vraaggesprek betreffende de klacht volgt een lichamelijk onderzoek, waarbij de houding en het bewegen worden beoordeeld en de gewrichten met specifieke bewegingen en testen worden onderzocht.

Op grond van de verkregen onderzoeksgegevens wordt een diagnose gesteld en indien mogelijk een behandelplan. De behandeling die volgt zal niet alleen tot doel hebben de functie van de gewrichten te verbeteren, maar ook de houding en beweging tijdens werkzaamheden en recreatie te optimaliseren.

Tijdens de behandeling maakt de manueel therapeut gebruik van specifieke bewegingen in de gewrichten. Soms vult de manueel therapeut deze behandeling aan met manipulaties (in de volksmond "kraken").

Onze manueeltherapeuten zijn: JeroenLeontien en Mike.

Fysiotherapie Groene Hart
Fysiotherapie in Boskoop, Waddinxveen, Zevenhuizen of Gouda nodig? Fysiotherapie Groene Hart is de beste keuze. 

Wij bieden fysiotherapie, manuele therapie, oedeemtherapie, kinderfysiotherapie, handtherapie, fysiotherapie bij sportklachten, medical taping, claudicatio, COPD/Covid  therapie, revalidatie bij oncologische klachten, Gecombineerde leefstijl interventie, medische training bent u ook bij ons aan het goed adres.
Bel voor een afspraak: 0182 - 61 00 63

Aanmelding nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste gezondheidsnieuws en nieuws van onze praktijk? Meld u dan hier aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief van Fysiotherapie Groene Hart.

Vestigingen

Locatie de Boemerang
Limaweg 55 C, 2743 CC  Waddinxveen

Locatie de Iep
Ieplaan 35, 2742 ZG  Waddinxveen

Locatie Boskoop
Zijde 25, 2771 EJ  Boskoop

Locatie Zevenhuizen
Dorpsstraat 154 en 154A, 2761 AJ  Zevenhuizen

Kinderfysiotherapie Gouda
Willem en Marialaan 1, 2805 AR  Gouda