Handtherapie

Wanneer naar de handtherapeut?

De hand is een prachtig gereedschap, maar ook enorm complex en erg kwetsbaar. Een schijnbaar klein letsel aan uw hand of onderarm kan grote gevolgen hebben voor uw dagelijks functioneren. Een handtherapeut is een erkend ergotherapeut of fysiotherapeut, die zich door uitgebreide nascholing en ervaring gespecialiseerd heeft in de behandeling van letsel aan hand, pols en arm.

Wat doet de handtherapeut?

Handtherapeuten zijn uitstekend op de hoogte van de anatomie van de hand en van de verschillende letsels en aandoeningen. Zij werken nauw samen met huisartsen, handchirurgen en overige medische specialisten, waardoor u de beste kans heeft op een goed (postoperatief) herstel. Uw handtherapeut adviseert, behandelt en begeleidt.

Hoe verloopt een behandeling?

Een handtherapeut beoordeelt uw huidige situatie, zoekt en analyseert het ontstaan van uw problemen en maakt een behandelplan waarbij de therapeut helpt om zelf weer vrj te bewegen en waarbij zelf werkzaamheiod voor volledig herstel belangrijk is. Vanwege de ingewikkelde structuren wordt er afgestemd met andere specialisten om te komen tot een complete aanpak. 

Onze handfysiotherapeut is David Ros.

Fysiotherapie Groene Hart
Fysiotherapie in Boskoop, Waddinxveen, Zevenhuizen of Gouda nodig? Fysiotherapie Groene Hart is de beste keuze. 

Wij bieden fysiotherapie, manuele therapie, oedeemtherapie, kinderfysiotherapie, handtherapie, fysiotherapie bij sportklachten, medical taping, claudicatio, COPD/Covid  therapie, revalidatie bij oncologische klachten, Gecombineerde leefstijl interventie, medische training bent u ook bij ons aan het goed adres.
Bel voor een afspraak: 0182 - 61 00 63

Aanmelding nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste gezondheidsnieuws en nieuws van onze praktijk? Meld u dan hier aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief van Fysiotherapie Groene Hart.

Vestigingen

Locatie de Boemerang
Limaweg 55 C, 2743 CC  Waddinxveen

Locatie de Iep
Ieplaan 35, 2742 ZG  Waddinxveen

Locatie Boskoop
GESLOTEN! (Zijde 25, 2771 EJ  Boskoop)

Locatie Zevenhuizen
Dorpsstraat 154 en 154A, 2761 AJ  Zevenhuizen

Kinderfysiotherapie Gouda
Willem en Marialaan 1, 2805 AR  Gouda