GLA:D® programma bij knie- en heupartrose 

Afbeelding GLAD 2

Wat is GLA:D®

GLA:D® is een voorlichtings- en trainingprogramma gebaseerd op de allerlaatste wetenschappelijke inzichten. Het programma vermindert pijn en voorkomt dat klachten verergeren, stelt de knie- en/of heupprothese uit of voorkomt het.

Hoe werkt het?

Patiënten in dit programma worden door de huisarts verwezen naar de fysiotherapeut die het GLA:D® programma aanbiedt. De behandeling bij de fysiotherapeut duurt ongeveer 6 weken en bestaat uit ongeveer 12 trainingssessies. 

De oefeningen worden ondersteund met een trainingsboekje dat je na het afronden van de bijeenkomsten thuis kan gebruiken om te blijven trainen.

Hoe wordt het GLA:D programma vergoed?

Het GLA:D® programma wordt volledig vergoed vanuit jouw basisverzekering. LET OP: Je hebt wel een verwijzing van de huisarts of specialist nodig.

Afbeelding GLAD 1

Wat doet de fysiotherapeut?

De fysiotherapeut maakt voor jou een persoonlijk programma dat past bij jouw situatie. Je krijgt voorafgaand aan de trainingstherapie voorlichting van jouw fysiotherapeut in de praktijk.

Wat is artrose?

Artrose is een veel voorkomende aandoening van het kraakbeen in gewrichten. Kraakbeen is de beschermlaag van de botuiteinden in een gewricht die zorgt voor soepele bewegingen en het opvangen van krachten. Artrose ontstaat als dit kraakbeen beschadigd raakt. In Nederland hebben bijna 1,5 miljoen mensen last van artrose. Artrose komt vaak voor in de knie en heup.

Ben je benieuwd of het GLA:D® Trainingsprogramma ook iets voor jou is? Neemt dan contact met ons op via 0182-610063 of mail naar l.wubs@fysiotherapiegroenehart.nl. Je kunt ook een afspraak maken via de knop hieronder.

Fysiotherapie Groene Hart
Fysiotherapie in Boskoop, Waddinxveen, Zevenhuizen of Gouda nodig? Fysiotherapie Groene Hart is de beste keuze. 

Wij bieden fysiotherapie, manuele therapie, oedeemtherapie, kinderfysiotherapie, handtherapie, fysiotherapie bij sportklachten, medical taping, claudicatio, COPD/Covid  therapie, revalidatie bij oncologische klachten, Gecombineerde leefstijl interventie, medische training bent u ook bij ons aan het goed adres.
Bel voor een afspraak: 0182 - 61 00 63

Aanmelding nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste gezondheidsnieuws en nieuws van onze praktijk? Meld u dan hier aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief van Fysiotherapie Groene Hart.

Vestigingen

Locatie de Boemerang
Limaweg 55 C, 2743 CC  Waddinxveen

Locatie de Iep
Ieplaan 35, 2742 ZG  Waddinxveen

Locatie Boskoop
GESLOTEN! (Zijde 25, 2771 EJ  Boskoop)

Locatie Zevenhuizen
Dorpsstraat 154 en 154A, 2761 AJ  Zevenhuizen

Kinderfysiotherapie Gouda
Willem en Marialaan 1, 2805 AR  Gouda