Oncologische fysiotherapie

Wanneer naar de fysiotherapeut voor oncolgische revalidatie?

Oncologische revalidatie kan veel patiënten helpen om de gevolgen van kanker en de behandeling te boven te komen waardoor kwaliteit van leven en eventuele deelname aan het arbeidsproces kan verbeteren. Fysieke training is onmisbaar bij een zo optimaal mogelijk herstel bij of na kanker. 

Wanneer oncologische fysiotherapie?

Oncologische revalidatie kan plaatsvinden tijdens en/of na afloop van de behandeling van kanker. 

Hoe verloopt een behandeling/revalidatie?

Twee keer per week traint u waarbij er aandacht wordt besteed aan conditie (fitness) en spierkrachttraining. Voor aanvang van de training krijgt u een intake en worden er testen afgenomen om te kunnen voldoen aan uw persoonlijke doelen en inspanningsniveau. U traint op individueel niveau in een groep gedurende 3-6 maanden. Tijdens het programma testen we regelmatig uw kracht en conditie zodat uw revalidatieprogramma kan worden aangepast als dit nodig is. De revalidatie wordt begeleid door fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van patiënten met oncologische aandoeningen. 

Onze oncologische specialist: Karin

Fysiotherapie Groene Hart
Fysiotherapie in Boskoop, Waddinxveen, Zevenhuizen of Gouda nodig? Fysiotherapie Groene Hart is de beste keuze. 

Wij bieden fysiotherapie, manuele therapie, oedeemtherapie, kinderfysiotherapie, handtherapie, fysiotherapie bij sportklachten, medical taping, claudicatio, COPD/Covid  therapie, revalidatie bij oncologische klachten, Gecombineerde leefstijl interventie, medische training bent u ook bij ons aan het goed adres.
Bel voor een afspraak: 0182 - 61 00 63

Aanmelding nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste gezondheidsnieuws en nieuws van onze praktijk? Meld u dan hier aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief van Fysiotherapie Groene Hart.

Vestigingen

Locatie de Boemerang
Limaweg 55 C, 2743 CC  Waddinxveen

Locatie de Iep
Ieplaan 35, 2742 ZG  Waddinxveen

Locatie Boskoop
GESLOTEN! (Zijde 25, 2771 EJ  Boskoop)

Locatie Zevenhuizen
Dorpsstraat 154 en 154A, 2761 AJ  Zevenhuizen

Kinderfysiotherapie Gouda
Willem en Marialaan 1, 2805 AR  Gouda