Schouderrevalidatie

Wanneer is schouderrevalidatie geschikt?

Bij schouderpijn, schouderinstabiliteit, beperkte bewegingsvrijheid of andere schouderproblemen is schouderrevalidatie bij de fysiotherapeut geschikt. Fysiotherapeuten werken met schouderrevalidatie zijn daarin extra geschoold.

Wat doet de fysiotherapeut gespecialiseerd in schouderrevalidatie?

Het proces begint meestal met een grondige evaluatie van de schouder, waarbij de fysiotherapeut de bewegingsvrijheid, spierkracht, stabiliteit en eventuele beperkingen beoordeelt.

Op basis van de evaluatie zal de fysiotherapeut een individueel behandelplan opstellen dat is afgestemd op de specifieke behoeften en doelen van de patiënt.

Hoe verloopt een behandeling?

Schouderrevalidatie bij een fysiotherapeut is een gestructureerd behandelprogramma dat gericht is op het herstel van schouderblessures en het verbeteren van de functionaliteit van de schouder en/of om de pijn te verminderen. Dit behandelplan kan verschillende elementen bevatten, zoals:

  • Mobilisatieoefeningen
  • Krachtoefeningen
  • Stabilisatieoefeningen
  • Functionele oefeningen
  • Manuele therapie
  • Advies en educatie

Het verloop van de schouderrevalidatie kan variëren, afhankelijk van de aard en ernst van de blessure, evenals de individuele inzet van de patiënt. Het is belangrijk om consistent en gedisciplineerd aan het revalidatieprogramma te werken om de beste resultaten te behalen.

Onze schoudertherapeuten: Jeroen, Marjan, Karin en David

Fysiotherapie Groene Hart
Fysiotherapie in Boskoop, Waddinxveen, Zevenhuizen of Gouda nodig? Fysiotherapie Groene Hart is de beste keuze. 

Wij bieden fysiotherapie, manuele therapie, oedeemtherapie, kinderfysiotherapie, handtherapie, fysiotherapie bij sportklachten, medical taping, claudicatio, COPD/Covid  therapie, revalidatie bij oncologische klachten, Gecombineerde leefstijl interventie, medische training bent u ook bij ons aan het goed adres.
Bel voor een afspraak: 0182 - 61 00 63

Aanmelding nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste gezondheidsnieuws en nieuws van onze praktijk? Meld u dan hier aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief van Fysiotherapie Groene Hart.

Vestigingen

Locatie de Boemerang
Limaweg 55 C, 2743 CC  Waddinxveen

Locatie de Iep
Ieplaan 35, 2742 ZG  Waddinxveen

Locatie Boskoop
GESLOTEN! (Zijde 25, 2771 EJ  Boskoop)

Locatie Zevenhuizen
Dorpsstraat 154 en 154A, 2761 AJ  Zevenhuizen

Kinderfysiotherapie Gouda
Willem en Marialaan 1, 2805 AR  Gouda