Laatste nieuws

Slaapproblemen bij kinderen GH

Slaapproblemen bij kinderen: Samenwerking met ouders

04-05-2024

Terwijl de meeste kinderen zonder moeite in slaap vallen en de hele nacht rustig doorslapen, ervaren anderen problemen met hun slaappatroon. De kinderfysiotherapeuten van Fysiotherapie Groene Hart kunnen je helpen met slaapproblemen bij kinderen.

Sommige kinderen hebben moeite om in slaap te vallen, worden regelmatig 's nachts wakker of zijn al vroeg in de ochtend actief. Dit resulteert vaak in vermoeidheid overdag. Deze vermoeidheid kan de concentratie belemmeren of leidt misschien tot prikkelbaarheid.

Het gezinsleven en slaapstoornissen

Slaapproblemen bij kinderen beïnvloeden niet alleen het kind zelf, maar hebben ook een impact op het hele gezin. Ouders ervaren vaak een verstoorde nachtrust, wat kan leiden tot vermoeidheid en stress in het dagelijks leven.

Deskundige inzichten

In januari hebben we (Margôt, Marleen, Lotte en Marjan), de kinderfysiotherapeuten van Fysiotherapie Groene Hart, deelgenomen aan een informatieve tweedaagse over slaapproblemen bij kinderen, geleid door Sigrid Pillen, een gerenommeerde kinderneuroloog, gespecialiseerd in dit probleem.

Plan van aanpak voor een betere nachtrust

Wat gaan we doen? Tijdens verschillende sessies worden de specifieke slaapproblemen van jouw kind geïdentificeerd en in kaart gebracht. De kinderfysiotherapeuten gaan - samen met jou als ouders- onderzoek doen naar de volgende onderdelen:

  • Het waak-slaapritme van jouw kind.
  • De slaapbehoete van jouw kind.
  • Bijzondere gevoeligheid voor prikkels van jouw kind.

Op basis van de ontwikkelde inzichten wordt een op maat gemaakt plan van aanpak opgesteld.

Meer informatie

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor jouw kind. Maak jij je zorgen over de slaapproblemen van jouw kind of wil je meer informatie? Wij staan klaar om je te helpen. Samen werken we graag aan een plan van aanpak voor een betere nachtrust, passend bij jouw kind. En dat is in het belang van iedereen!

Neem contact met ons op via 0182-610063 om een afspraak te maken of ga naar onze contactpagina om meer te weten te komen over onze aanpak.

Fysiotherapie Groene Hart
Fysiotherapie in Boskoop, Waddinxveen, Zevenhuizen of Gouda nodig? Fysiotherapie Groene Hart is de beste keuze. 

Wij bieden fysiotherapie, manuele therapie, oedeemtherapie, kinderfysiotherapie, handtherapie, fysiotherapie bij sportklachten, medical taping, claudicatio, COPD/Covid  therapie, revalidatie bij oncologische klachten, Gecombineerde leefstijl interventie, medische training bent u ook bij ons aan het goed adres.
Bel voor een afspraak: 0182 - 61 00 63

Aanmelding nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste gezondheidsnieuws en nieuws van onze praktijk? Meld u dan hier aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief van Fysiotherapie Groene Hart.

Vestigingen

Locatie de Boemerang
Limaweg 55 C, 2743 CC  Waddinxveen

Locatie de Iep
Ieplaan 35, 2742 ZG  Waddinxveen

Locatie Boskoop
GESLOTEN! (Zijde 25, 2771 EJ  Boskoop)

Locatie Zevenhuizen
Dorpsstraat 154 en 154A, 2761 AJ  Zevenhuizen

Kinderfysiotherapie Gouda
Willem en Marialaan 1, 2805 AR  Gouda