Laatste nieuws

Dry needling cursus 2

Dry Needling terug bij Fysiotherapie Groene Hart

23-04-2024

Dry needling is weer terug bij Fysiotherapie Groene Hart. Collega's Björn Kraaijer en Leontien van Leeuwen-Wubs haalden hun certificaat na de opleiding afgelopen weekend.

Dry needling is een behandelmethode die wordt gebruikt door fysiotherapeuten om spierpijn en spierknopen te verlichten. In tegenstelling tot acupunctuur, waarbij dunne naalden op specifieke punten in het lichaam worden geplaatst om energiebanen te beïnvloeden, richt dry needling zich rechtstreeks op triggerpoints in de spieren.

Hoe werkt het?

Bij dry needling plaatst de fysiotherapeut een dunne naald rechtstreeks in het triggerpoint van de spier. Het triggerpoint is een pijnlijke plek of knoop in de spier die vaak strak en gespannen aanvoelt. Door de naald in het triggerpoint te plaatsen, wordt een reflexreactie opgewekt, waardoor de spier zich ontspant. Dit helpt de doorbloeding te verbeteren, afvalstoffen af te voeren en de spierfunctie te herstellen.

Waarvoor wordt dry needling gebruikt?

Dry needling wordt gebruikt om verschillende spiergerelateerde klachten te behandelen, waaronder:

  1. Spierpijn en stijfheid: Het kan worden gebruikt om spierspanning en stijfheid te verminderen die worden veroorzaakt door overbelasting, stress of slechte houding.
  2. Triggerpoints: Dry needling kan effectief zijn bij het behandelen van triggerpoints, wat kan leiden tot lokale en uitstralende pijn, zoals bij hoofdpijn, nek- en rugpijn, en tenniselleboog.
  3. Sportblessures: Het kan worden gebruikt als onderdeel van de behandeling voor sportblessures, zoals spierkrampen, verrekkingen en scheuren.
  4. Chronische pijn: Dry needling kan ook worden toegepast bij chronische pijnklachten, zoals fibromyalgie, waarbij spierpijn en -stijfheid een belangrijke rol spelen.

Het is belangrijk op te merken dat dry needling meestal wordt gecombineerd met andere fysiotherapeutische technieken voor een optimaal resultaat. Voor meer informatie over dry needling en of het geschikt is voor jouw specifieke klachten, maak je een afspraak met Björn of Leontien.

Afspraak maken

Fysiotherapie Groene Hart
Fysiotherapie in Boskoop, Waddinxveen, Zevenhuizen of Gouda nodig? Fysiotherapie Groene Hart is de beste keuze. 

Wij bieden fysiotherapie, manuele therapie, oedeemtherapie, kinderfysiotherapie, handtherapie, fysiotherapie bij sportklachten, medical taping, claudicatio, COPD/Covid  therapie, revalidatie bij oncologische klachten, Gecombineerde leefstijl interventie, medische training bent u ook bij ons aan het goed adres.
Bel voor een afspraak: 0182 - 61 00 63

Aanmelding nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste gezondheidsnieuws en nieuws van onze praktijk? Meld u dan hier aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief van Fysiotherapie Groene Hart.

Vestigingen

Locatie de Boemerang
Limaweg 55 C, 2743 CC  Waddinxveen

Locatie de Iep
Ieplaan 35, 2742 ZG  Waddinxveen

Locatie Boskoop
GESLOTEN! (Zijde 25, 2771 EJ  Boskoop)

Locatie Zevenhuizen
Dorpsstraat 154 en 154A, 2761 AJ  Zevenhuizen

Kinderfysiotherapie Gouda
Willem en Marialaan 1, 2805 AR  Gouda