Oedeemtherapie

Wanneer naar de oedeemtherapeut?

Als u last heeft van klachten die zijn ontstaan door vochtophopingen (oedeem) heeft u baat bij fysiotherapie. De oedeemtherapeut weet alles over hoe uw oedeemklacht is ontstaan en hoe de klachten blijvend kunnen afnemen. Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen volgt zij regelmatig scholingen.

Wat doet de oedeemtherapeut?

De oedeemtherapeut zorgt ervoor dat de vochtophoping vermindert en de werking van het lymfestelsel verbetert. Hiervoor heeft de oedeemtherapeut diverse middelen en technieken tot haar beschikking, zoals ademhalingstherapie, oefentherapie, manuele lymfedrainage en compressietherapie (het aanmeten van een 'kous' of zwachtel, zodat het vocht niet meer kan terugkeren). Ook krijgt u leefstijladviezen en voorlichting over hoe u het behaalde resultaat optimaal kunt behouden.  

Hoe verloopt een behandeling?

De behandeling zal erop gericht zijn om uw oedeem/vochtophoping te verminderen en voorkomen dat het terug keert.  Met de volgende aandoeningen heeft u baat bij oedeemtherapie: 

  • Bij Venusoedeem, bijvoorbeeld door spataders, trombose, te weinig beweging (door rolstoelafhankelijkheid of gewrichtsproblemen)
  • Bij lymfatisch oedeem: een verminderde werking van het lymfestelsel of teveel aan lymfevocht (bijvoorbeeld als gevolg van een aangeboren afwijking, infecties, operaties of de bestraling van een tumor)
  • Als uw oedeem wordt veroorzaakt  door interne oorzaken, zoals nierinsufficientie en hartproblemen, kan de oedeemtherapeut minder voor u betekenen. Vraag uw behandelend specialist of huisarts in dit geval om advies.

Onze oedeemtherapeuten zijn: Karin en Lotte

Fysiotherapie Groene Hart
Fysiotherapie in Boskoop, Waddinxveen, Zevenhuizen of Gouda nodig? Fysiotherapie Groene Hart is de beste keuze. 

Wij bieden fysiotherapie, manuele therapie, oedeemtherapie, kinderfysiotherapie, handtherapie, fysiotherapie bij sportklachten, medical taping, claudicatio, COPD/Covid  therapie, revalidatie bij oncologische klachten, Gecombineerde leefstijl interventie, medische training bent u ook bij ons aan het goed adres.
Bel voor een afspraak: 0182 - 61 00 63

Aanmelding nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste gezondheidsnieuws en nieuws van onze praktijk? Meld u dan hier aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief van Fysiotherapie Groene Hart.

Vestigingen

Locatie de Boemerang
Limaweg 55 C, 2743 CC  Waddinxveen

Locatie de Iep
Ieplaan 35, 2742 ZG  Waddinxveen

Locatie Boskoop
GESLOTEN! (Zijde 25, 2771 EJ  Boskoop)

Locatie Zevenhuizen
Dorpsstraat 154 en 154A, 2761 AJ  Zevenhuizen

Kinderfysiotherapie Gouda
Willem en Marialaan 1, 2805 AR  Gouda